Intel lanceert FPGA-divisie Altera als zelfstandige bedrijf

Intel vormt zijn FPGA-divisie om tot een zelfstandig bedrijf onder de gekende merknaam Altera.

Intel (her)lanceert Altera als een zelfstandig bedrijf. Eerder liet de chipspecialist al weten dat het zijn Programmable Chip Solutions Group zou afsplitsen. Altera zag het levenslicht in 1983 en werd in 2015 opgeslokt door Intel, dat nu toch opnieuw meer afstand zoekt.

Tijdens de FPGA Vision Webcast onthulden CEO Sandra Rivera en COO Shannon Poulin hun strategie om leiderschap te verwerven in een markt die meer dan 55 miljard dollar waard is. Ze streven ernaar het productportfolio van het kersverse bedrijf uit te breiden. Intel en Altera moeten opboxen tegen de FPGA’s van AMD, dat Xilinx intussen helemaal heeft ingelijfd.

AI

Altera’s portfolio en roadmap spelen in op de groeiende FPGA-markten in de cloud, netwerken en edge. De focus ligt onder andere op de verbetering van de Quartus Prime software en het gemakkelijker integreren van AI-capaciteiten, om zo in te spelen op deze snelgroeiende toepassingssegmenten.

lees ook

FPGA: boetseerbare wonderchip voor AI, IoT en machine learning

De opkomst van AI creëert nieuwe complexiteiten en kansen in alle industrieën, merkt Aletra, dat zich braaf aan de nieuwe ongeschreven regel houdt die stipuleert dat je geen tech mag aankondigen zonder AI te roepen. Altera speelt in op de hype met de FPGA AI Suite en OpenVINO.

Nieuwe producten en diensten

Bij de lancering van het nieuwe bedrijf horen meteen enkele nieuwe oplossingen. Altera kondigt volgende nieuwe producten en diensten aan:

  • Agilex 9, nu in massaproductie, biedt de dataconverter, ideaal voor radar- en militair-luchtvaarttoepassingen die hoogbandbreedte-gemengde-signaal FPGA’s vereisen.
  • Agilex 7 F-serie en I-serie apparaten zijn nu in productie. Met een 2x betere prestatie per watt in vergelijking met concurrerende FPGA’s volgens Aletra zelf, zijn ze gericht op computerapplicaties zoals datacenters, netwerken en defensie.
  • Agilex 5 is nu breed beschikbaar en is een FPGA met ingebakken AI-hype. De prestaties zijn volgens Aletra de beste in zijn klasse en de chip biedt 1,6x betere prestatie per watt in vergelijking met concurrerende producten. De FPGA is gericht op ingebedde en edge-toepassingen.
  • Binnenkort is de Agilex 3 beschikbaar, die een toonaangevende waarde en laagvermogen lijn van FPGA’s zal introduceren voor eenvoudige functies in cloud, communicatie en intelligente edge-toepassingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home