Intel zou onderhandelen met Italië over bijkomende Europese chipfabriek

blauwdruk intel chip

Intel en de Italiaanse overheid blijken op het punt te staan een deal te sluiten over een Italiaanse chipfabriek. De chipfabriek op poten zetten zou bijna 5 miljard dollar kosten.

Intel lijkt Europa goedgezind, de chipfabrikant blijkt namelijk te onderhandelen met de Italiaanse overheid over een bijkomende Europese chipfabriek. Dat meldt Reuters. Aan het project hangt een prijskaartje van ongeveer 5 miljard dollar. Om het project te bekostigen steekt de Italiaanse overheid een handje toe, zij zijn bereid 40 procent van de kosten te dragen.

Italië uit al langer interesse in een eigen chipfabriek. Daartoe probeert het land chipgiganten aan te trekken door zelf te investeren. De plannen van Italië dateren van eerder dit jaar, toen Intel al met één voet binnen stond in Europa. Niet verwonderlijk waren de plannen er dus voornamelijk op gericht Intel aan te trekken en de chipgigant blijkt nu ook interesse te tonen in het geldpotje van Italië.

lees ook

‘Chipfabrieken zijn de nieuwe olievelden’: Von der Leyen en Gelsinger omkaderen EU-ambities

Fabriek voor processors

De fabriek zou zich voornamelijk ontfermen over het produceren van processors, door middel van een proces dat zich baseert op chiptechnologie. Een processor zou dan vervaardigd worden uit meerdere semiconductor platen of ‘tiles’, die worden samengevoegd.

Momenteel is van dat samenvoegen geen sprake, alle onderdelen bevinden zich op één gezamenlijke plaat. De praktijken die momenteel tot een dergelijke processor leiden, hebben dan ook als nadeel dat de volledige processor moet worden afgeschreven als één onderdeel van de processor niet werkt.

De plannen voor een Italiaanse chipfabriek werden nog niet bevestigd door Intel of een Italiaanse politici.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home