Innovatie is belangrijkste prioriteit voor Belgische CIO’s

In 2020 wordt innovatie en het investeren in nieuwe technologieën de belangrijkste prioriteit van Belgische bedrijven. Ook automatisatie van bedrijfsprocessen staat hoog op de prioriteitenlijst. Een van de belangrijkste uitdagingen wordt komend jaar om IT-talent aan te trekken. Dat blijkt uit een internationale studie van rekruteringsbureau Robert Half. 

Robert Half liet in oktober 2019 internationaal onderzoek uitvoeren bij 5165 respondenten met behulp van een online gegevensverzamelingsmethode. In België werden 602 respondenten bevraagd, waarvan meer dan 200 CIO’s. 

De enquête was gericht op de groeivooruitzichten, strategische prioriteiten en aanwervingsplannen van kleine (50-249 werknemers), middelgrote (250-499 werknemers) en grote (500+ werknemers) ondernemingen in de private, beursgenoteerde en publieke sector. 

Strategische prioriteiten

De strategische prioriteiten voor CIO’s in de eerste helft van 2020 zijn allereerst de focus op innovatie en nieuwe technologie. Daarnaast willen CIO’s zich ook richten op automatisering en cloudprojecten. Alle prioriteiten staan in het teken van het verhogen van de bedrijfsefficiëntie en productiviteit. 

De top 5 prioriteiten uit de studie zijn:
1. Innovatie en investeren in nieuwe technologieën
2. Automatisering van processen om efficiëntie en productiviteit te bevorderen
3. Cloudprojecten (19%)
4. Zakelijke/digitale transformatieprojecten
5. IT-beveiliging en beveiliging van bedrijfsinformatie

Vraag naar IT-talent

Evenals voorgaande jaren blijft ook dit jaar de vraag naar ervaren tech- en IT-personeel bijzonder hoog. De CIO’s geven vooral aan dat ze een hoge tot urgente vraag naar specialisten hebben op het gebied van cloud computing (86%), business intelligence & reporting (79%), virtualisatie (75%) en mobiele ontwikkelaars (77%).

“De continue digitalisering zorgt voor een verandering van het bedrijfsklimaat, en dat heeft de Belgische leidinggevende goed begrepen. Om te kunnen blijven groeien in een steeds meer technische omgeving, moeten bedrijven continu inzetten op skills, training en mentoring, nieuwe jobomschrijvingen en het aanpassen van hun bedrijfscultuur aan een nieuwe realiteit. “Het vermogen om talent aan te trekken en te behouden is de bepalende factor om te kunnen blijven groeien in 2020”, aldus Jeroen Diels.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home