Werken in de metaverse? Ikea opent virtuele winkel en zoekt medewerkers

ikea zaventem

Meubelgigant Ikea heeft een wel heel originele vacature openstaan: het zoekt medewerkers voor een filiaal in een virtueel spel. De medewerkers krijgen een loon zoals in de echte wereld.

Ikea lanceert op 24 juni het spel ‘The Co-Worker Game’ in de virtuele wereld van Roblox. In het spel zullen mensen kunnen rondlopen in een virtuele winkel van Ikea, die er exact uitziet als de fysieke filialen van de Zweedse meubelgigant. Het zijn de eerste stappen van Ikea in mainstream gaming, al is dit niet het meest opmerkelijke aan de aankondiging.

ikea roblox
De virtuele Ikea-winkel. Bron: Ikea

Werken in de metaverse

Ook in de metaverse dient een winkel uitgebaat te worden en dus zoekt Ikea naar medewerkers. De medewerkers zullen in de meubelwinkel rondlopen om klanten te helpen en – jawel – virtuele Zweedse balletjes serveren in het restaurant. Sollicitanten kunnen zich nog tot 16 juni aanmelden, wonen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland is wel één van de hoofdvereisten.

Het kan nog gekker: medewerkers in de virtuele winkel zullen een salaris ontvangen. Het uurloon bedraagt tot 13,5 Britse pond, vergelijkbaar met wat een Ikea-medewerker in Londen verdient. Ikea zoekt een tiental medewerkers die in shiften zullen werken, extra vaardigheden kunnen opdoen en zelfs ‘overgeplaatst’ worden naar andere filialen. Ikea wil geen onderscheid maken tussen fysieke en virtuele medewerkers, zegt het bedrijf in een persbericht.

De metaverse is geen onbekend terrein voor Ikea: het lanceerde eerder ook al virtuele showrooms en applicaties waarmee je een meubelstuk in je huis kan zetten alvorens het te kopen. Het bedrijf gelooft dus nog sterk in de metaverse-hype, terwijl de interesse bij het gros van de techwereld hoe langer hoe meer lijkt af te nemen.

lees ook

De Metaverse – virtueel failliet of is er nog hoop?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home