IBM houdt aan verkoop Watson Health amper 230 miljoen dollar over

IBM

Het resultaat van 230 miljoen dollar is veel te weinig weinig vergeleken met de talrijke miljarden aan investeringen die IBM in het project pompte.

Begin dit jaar verkocht IBM de Watson Health-tak aan investeringsmaatschappij Francisco Partners. Origineel werd gespeculeerd dat de vraagprijs rond de één miljard dollar zou liggen, maar tijdens de bekendmaking van de deal werd er geen bedrag genoemd. Later werd het bedrag officieel meegedeeld als 1,065 miljard dollar, maar nu blijkt dat IBM zelf amper een kwart van dat bedrag overhoudt.

In een recente investeringsupdate deelde CFO Jim Kavanaugh aan analisten dat er op de initiële verkoop taxen werden afgehouden. Daarnaast waren er ook nog resterende kosten om de oplevering in orde te brengen en andere kosten rond het afsluiten van de business binnen de gezondheidszorg. Concreet blijft er amper 230 miljoen dollar (voor taksen) over, een peulschil vergeleken met de circa 4 miljard dollar die IBM investeerde in het project volgens The Register. De business unit kon nooit winst maken.

Huidig CEO Arvind Krishna wil met IBM vooral focussen op horizontale ontwikkeling in plaats van verticale projecten. “Verticals behoren tot de mensen die alle domeinexpertise hebben en de nodige geloofwaardigheid. Het is aan bedrijven binnen de gezondheidszorg die moeten uitvoeren hoe AI kan worden toegepast in de diepte.”

Watson Health bood onder IBM analysetools, AI-software en andere producten voor de gezondheidszorg aan. Het is voorlopig onduidelijk wat het plan is van Francisco Partners om Watson Health winstgevend in de markt te zetten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home