IBM verkoopt Watson Health aan investeringsmaatschappij Francisco Partners

IBM

IBM heeft Watson Health van de hand kunnen doen. Investeerder Francisco Partners kocht de gegevens- en analysetechnologie voor de gezondheidszorg over. IBM deelt niet mee voor welk bedrag de divisie verkocht werd, maar zou minstens 1 miljard dollar willen ontvangen.

Watson Health biedt analysetools, AI-software en andere producten voor de gezondheidszorg. IBM richtte afdeling op in 2015 en investeerde sindsdien 4 miljard dollar in overnames om de mogelijkheden voor Watson Health verder uit te breiden. Toch kon Watson Health nog steeds geen winst maken.

In februari 2021 besloot IBM dat het tijd werd om Watson Health los te laten. Bijna een jaar later laat IBM weten dat de afdeling officieel verkocht werd. De transactie wordt volgens de voorspellingen afgerond in het tweede kwartaal van dit jaar.

Duidelijke volgende stap

Francisco Partners koopt volgens de aankondiging het Health Insights-platform, een data warehouse dat ziekenhuizen inzicht geeft in vraagstukken als het verhogen van hun operationele efficiëntie. Verder worden enkele softwareproducten en productlijnen overgekocht.

“De overeenkomst van vandaag met Francisco Partners is een duidelijke volgende stap, want bij IBM kunnen we ons nog verder focussen op onze platformgebaseerde hybride cloud- en AI-strategie”, vertelt Tom Rosamilia, SVP bij IBM Software. Watson, de AI-afdeling van IBM, blijft daartoe onderdeel van IBM.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home