IBM stapt in RPA met overname WDG Automation

IBM

IBM neemt de Braziliaanse RPA-specialist WDG Automation over om Robotic Process Automation doorheen zijn hele portfolio te integreren.

Eén van de zij-effecten van de Covid-19-pandemie, is een toegenomen nood bij bedrijven om processen te automatiseren. Robotic Process Automation (RPA), de technologie waarbij softwarerobots repetitieve taken van de mens overnemen, staat daardoor bij velen op de radar.

Traditionele spelers in deze markt zijn onder meer Automation Anywhere, BluePrism en UiPath. Recent is er evenwel ook een trend aan de gang van grote softwarereuzen die kleinere spelers opslokken om RPA in hun portfolio te integreren. Zo kocht Microsoft recent Softomotive, zette SAP zijn zinnen op Contextor SAS, en nam Appian Novayre Solutions SL over.

IBM zet achtervolging in

Ook IBM springt nu op die kar met de overname van het Braziliaanse WDG Automation. Het is de eerste overname sinds de nieuwe CEO Arvind Krishna begin april aan het roer kwam te staan, en werd door sommige experts zelfs voorspeld.

“Aangezien Arvind Krishna wordt aangekondigd als de volgende IBM-CEO en aangezien hij momenteel SVP Cloud en Cognitive Software is, voorspel ik een acquisitie van een RPA-leverancier in de niet al te verre toekomst”, schreef Guy Kirkwood, chief evangelist bij RPA-speler UiPath, vijf maanden geleden op LinkedIn.

RPA doorheen het portfolio

De overname moet de huidige automatiseringsmogelijkheden van Big Blue verbeteren. Zo worden zo’n 600 vooraf gebouwde RPA-functies van WDG Automation in IBM’s Cloud Pak for Automation geïntegreerd.

Het portfolio van WDG Automation omvat RPA, interactieve spraakrespons en chatbots, evenals technologie om automatiseringen te creëren zonder hulp van IT.

De automatiseringstools van WDG Automation zullen verder ook hun weg vinden naar Watson AIOps en Cloud Pak for Multicloud Management.

Regionaal naar internationaal

WDG Automation bedient vandaag hoofdzakelijk de Braziliaanse markt, maar IBM ziet geen problemen om de technologie snel globaal uit te rollen.

“De uitvoering van het RPA-script is taalonafhankelijk, wat betekent dat ze lokale talen voor gegevens ondersteunen. De WDG-technologie ondersteunt vandaag Unicode-gegevens. Wanneer we de technologie naar andere markten brengen, zullen we de gebruikersinterface en documentatie naar lokale talen vertalen, zodat het internationale publiek gemakkelijk aan de slag kan”, verduidelijkt Michael Gilfix, vice president cloud integration bij IBM, in een reactie aan ZDNet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home