IBM opent Quantum Computation Center met een 53-bit kwantumcomputer

kwantum quantum chip

IBM stelt naar verwachting medio oktober een 53-bit kwantumcomputer beschikbaar voor klanten van zijn IBM Q Network. De grootste universele kwantumcomputer voor extern gebruik gaat deel uitmaken van IBM’s nieuwe Quantum Computation Center in de staat New York.

Met de nieuwe 53-bit quantumcomputer en het nieuwe center blijft IBM zijn inspanningen op het gebied van quantum computing voortzetten. Het nieuwe Quantum Computation Center zal bovendien ook vijf 20-qubit machines bevatten en de komende maand zelfs groeien tot 14 stuks, aldus Techcrunch. IBM belooft een beschikbaarheid van 95 procent voor zijn kwantummachines.

Volgens IBM introduceert het nieuwe 53-qubit-systeem een ​​aantal nieuwe technieken, waarmee het bedrijf grotere en betrouwbaardere systemen voor cloudimplementaties kan lanceren. Daarbij beschikt het ook over meer compacte, aangepaste elektronica voor het verbeteren van de schaal, lagere foutpercentages en een nieuw processor-ontwerp.

Quantum Advantage

“Ons wereldwijde momentum is buitengewoon sinds we in 2016 de allereerste kwantumcomputer in de cloud hebben geplaatst. Het doel was om kwantumcomputing beschikbaar te maken voor tienduizenden gebruikers, in plaats van geïsoleerde laboratoriumexperimenten bij slechts een handvol organisaties”, zegt Dario Gil, de directeur van IBM Research.

 “Het enige doel van deze gepassioneerde gemeenschap is het bereiken van wat wij Quantum Advantage noemen. Dat gaat over het produceren van krachtige kwantumsystemen, die uiteindelijk echte problemen kunnen oplossen waarmee onze klanten worden geconfronteerd. Problemen die niet levensvatbaar zijn met alleen de klassieke methoden van vandaag. Door nog meer IBM Quantum-systemen beschikbaar te stellen, ben ik ervan overtuigd dat het doel haalbaar is.”

Het kwantumprogramma van IBM ondersteunt inmiddels 80 samenwerkingen met commerciële klanten, academische instellingen en onderzoekslaboratoria.

 

Lees ook: IBM gaat kwantumveilige cryptografie-diensten aanbieden

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home