IBM neemt process mining-specialist myInvenio over

myinvenio ibm

IBM neemt myInvenio over voor een onbekend bedrag en bouwt zo verder aan een automatisatie-portfolio voor zijn hybrid cloud en AI-unit. MyInvenio wordt geïntegreerd in IBM Cloud Pak for Business Automation dat draait op Red Hat OpenShift.

Het platform van myInvenio analyseert processen en maakt simulaties op basis van huidige en historische data. Daarmee gaat het aan te slag om te kijken wat er allemaal kan worden geautomatiseerd met RPA-bots, geautomatiseerde beslissingen en AI-modellen. In tandem met IBM kan myInvenio zijn suggesties koppelen aan automatisatietools binnen het portfolio van Big Blue.

De focus van myInvenio ligt vooral op het verlagen van operationele kosten, het verbeteren van de klantenservice en efficiëntere operaties. De technologie wordt de komende periode geïmplementeerd in IBM Cloud Pak for Business Automation en focust op sales, inkoop, productie en boekhouding. De verkoop tussen beide partijen wordt eind juni gefinaliseerd.

Eerder deze week kondigde IBM aan dat spin-off NewCo voortaan door het leven gaat als Kyndryl. IBM focust voortaan op alles wat met cloud te maken heeft, terwijl Kyndryl zich ontfermt over het hosten van infrastructuur en andere IT-noden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home