IBM detailleert cijfers voor spin-off van Kyndryl

IBM

IBM gaat verder in detail over de praktische kant van de afsplitsing van Kyndryl.

IBM verwacht de afsplitsing van Kyndryl nog voor het einde van het jaar rond te krijgen. Kyndryl wordt een bedrijf met 90.000 werknemers dat IBM’s oplossingen en diensten met lagere marges zal aanbieden. IBM zelf werpt zo ballast af en kan zich focussen op een sterk cloudaanbod samen met Red Hat.

Kyndryl stapt naar de beurs (NYSE) onder het symbool KD. 80,1 procent van de aandelen gaat naar huidige IBM-aandeelhouders terwijl IBM zelf de rest nog bijhoudt voor verkoop in het jaar na de spin-off.

Cijfers

In 2020 had Kyndryl een fictieve omzet van 19,4 miljard dollar, wat een lichte daling is tegenover de 21,8 miljard dollar in 2018. In de eerste helft van 2021 haalde het nieuwe bedrijf 9,4 miljard dollar aan omzet binnen. In 2020 zou het bedrijf 378 miljoen dollar winst gedraaid hebben, Die cijfers zijn gebaseerd op hoe de diensten die naar Kyndryl verhuizen, presteerden onder IBM.

Bij de lancering van Kyndryl zal het bedrijf ongeveer 1 miljard aan schuld hebben. Wat dividenden betreft verwacht IBM dat Kyndryl en het vermagerde IBM samen minstens even veel zullen uitkeren als het totale bedrijf nu. Momenteel krijgen IBM-aandelen een dividendopbrengst van 4,7 procent.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home