Hugging Face omarmt robotica

Hugging Face start een project op rond robotica. Machine learning en AI zullen ook bij dat project een belangrijke insteek blijven.

Hugging Face breidt zijn focus uit met robotica. Het Franse bedrijf werkte zich in de relevantie als een soort GitHub voor opensource AI- en ML-modellen. Nu wil Hugging Face zijn activiteiten uitbreiden naar de wereld van de robotica. Daartoe trok het bedrijf Remi Cadene aan, die naam maakte als onderzoeker bij Tesla.

Wat Hugging Face precies wil bereiken, is nog niet duidelijk. Het bedrijf zoekt wel extra talent om echte robots te bouwen in Parijs. AI en ML zijn allebei nauw verweven met robotica. Denk daarbij niet alleen aan AI-gedreven computervisie, maar ook aan de aansturing van robots. Zelflerende algoritmes zijn in staat om uit zichzelf te ontdekken hoe de sturing van bijvoorbeeld een robot-arm werkt, en wat er nodig is om met een robot-hand objecten vast te nemen.

Ook andere intelligente systemen hebben een robotica-aspect. Zo zorgt AI voor contextueel begrip. Een robot is in feite een tool om AI te laten interageren met de echte wereld. Zoiets heet embodied AI, en ligt niet zo ver af van de focus van Hugging Face vandaag.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home