HR start-up PayBIX haalt 1,2 miljoen euro op in eerste kapitaalronde

PAybix

Het Belgische techbedrijf bouwt software die toelaat om de payroll te beheren in 30 Europese landen.

Het Vlaamse PayBIX (Payroll Brokerage and Integratrion eXperts) heeft in een eerste kapitaalronde meteen 1,2 miljoen euro opgehaald. PayBIX kon een groep investeerders overtuigen en kreeg bovendien een subsidie van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Met het geld zal PayBIX haar software voor loonadministratie verder ontwikkelen.

80 jaar payrollervaring

Het correct uitbetalen van werknemers is voor veel bedrijven een uitdaging door complexe en snel veranderende wetgeving. Het kan nog een stuk ingewikkelder wanneer een bedrijf actief is in verschillende Europese landen, waar telkens andere regels van toepassing zijn. Om die loonadministratie te vereenvoudigen heeft PayBIX een unieke softwaretoepassing (EPIX) ontwikkeld.

HR techbedrijf PayBIX is in februari opgestart door drie oud-collega’s. Bart Slaets (CTO), Rudi De Roeck (COO) en Hans Joris (CEO) hebben samen meer dan 80 jaar payrollervaring achter hun naam. “Voor veel KMO’s met minder dan 250 werknemers per land waar ze actief zijn, is het een hele uitdaging om lonen correct, op tijd en compliant te berekenen. Voor EPIX bestond er geen Europese betaalbare, uniforme en geïntegreerde oplossing”, aldus Hans Joris.

lees ook

Visma neemt Belgische tech scale-up Beeple over

One-stop-shopping payroll

EPIX vult naar eigen zeggen het gat in de markt. Bedrijven kunnen persoons-, contract- en loongegevens voor alle Europese werknemers harmoniseren. “Die bedrijven willen ook een one-stop-shopping payrollervaring zoals grote multinationals. Alle gegevens worden verstuurd naar de nationale payroll systemen van onze lokale partners die de loonberekeningen verzorgen en de klant ondersteunen in hun eigen taal.”

Omdat de ontwikkeling van de software veel tijd en geld vergt, ging PayBIX op zoek naar investeerders. De interesse bleek groot waardoor het bedrijf 875.000 euro kon binnen halen in de eerste kapitaalronde. Door het innovatieve en unieke karakter van de software koppelde VLAIO daar een subsidie aan van 323.000 euro. Met daarbij 400.000 euro eigen inbreng van de oprichters is het bedrijf in staat om 10 mensen tewerk te stellen. Meer zelfs, het bedrijf is op zoek naar extra medewerkers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home