HPE koopt AI-start-up Pachyderm

HPE

HPE lijft de Amerikaanse start-up Pachyderm in. Pachyderm is gespecialiseerd in de automatisering van data-pipelines voor training van neurale netwerken.

HPE breidt zijn kennis en expertise inzake AI-training verder uit met de acquisitie van Pachyderm. Dat is een start-up uit San Francisco die zich bezig houdt met de automatisering van complexe pipelines voor de training van neurale netwerken. In dergelijke pipelines worden data van allerhande bronnen getransformeerd tot gegevens waar het neurale netwerk van kan leren.

Het platform van Pachyderm draait zowel bij de grote cloudproviders als on-premises bij klanten zelf. Het laat ontwikkelaars toe om efficiënt pipelines op te zetten en werkt via containers en Kubernetes, wat schaalbaarheid ten goede komt. Bovendien zorgt Pachyderm ervoor dat aanpassingen aan data nauwkeurig worden bijgehouden. Zo is het eenvoudiger om technische problemen vast te stellen maar eventueel ook resultaten te reproduceren. Een neuraal netwerk is immers maar zo goed als de trainingsdata.

Assimileren

De overname ven Pachyderm moet tegen het einde van de maand al rond zijn. Een bedrag voor de acquisitie communiceren beide partijen niet. Pachyderm kon eerder al 28,1 miljoen dollar ophalen van investeerders.

HPE plant het portfolio en de kennis van Pachyderm te integreren met zijn eigen HPC- en AI-portfolio. De overname wordt belangrijk voor de ontwikkeling van het HPE Machine Learning Development System. Vorig jaar nam HPE Determined AI over, ook om zijn AI-aanbod uit te breiden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home