HPE krijgt groen licht van EU en VK voor overname Juniper

hpe discover

HPE staat weer een stapje dichter bij de overname van Juniper Networks, nu de EU en het VK beloven niet in de weg te zullen liggen.

De Europese Commissie gaf op 1 augustus zijn goedkeuring aan HPE voor de in januari aangekondigde overname van Juniper Networks en vandaag is de Britse marktautoriteit gevolgd. Beide autorieten hadden zich tot begin augustus de tijd gegund om de impact van een overname op de netwerkindustrie te bekijken. Na dat onderzoek zien zowel de EU als het VK geen reden om de overname te blokkeren.

HPE mag de flessen champagne beginnen kurken. Het Britse onderzoek was een laatste mogelijke obstakel. Nu lijkt er niets meer in de weg te kunnen staan van de overname. HPE verwacht tegen begin 2025 het papierwerk helemaal rond te krijgen.

Potentiële grootmacht

Er heersen wel enige bezorgdheden dat de inlijving van Juniper HPE een grootmacht zou maken in de netwerkindustrie. Met Aruba Networks beschikt het al over een grote netwerkspeler in het portfolio. Partijen zoals Cisco mogen hun borst natmaken.

“Zowel Aruba als Juniper hebben een netwerkbusiness van vijf a zes miljard dollar. Tel dat samen en je verdubbelt potentieel je business. De overname zal de perceptie verder veranderen dat HPE meer is dan een computebedrijf”, vertelde David Hughes ons tijdens de recente editie van HPE Discover.

lees ook

In de Sphere ziet HPE de wereld door een hybride bril

HPE zou ongeveer veertien miljard dollar over hebben om Juniper Networks binnen te lijven.


Dit artikel verscheen origineel op 30 juli. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home