HP verlaagt winstvooruitzichten na gemengde kwartaalresultaten

hp inc

HP Inc. verwacht het komende kwartaal lichtjes achteruit te gaan. Afgelopen kwartaal kende eveneens een daling in omzet, al blijft de winstmarge gelijk en draait het bedrijf overtuigend groene cijfers.

HP’s tweede fiscale kwartaal van 2020 brengt een beperkte omzetdaling met zich mee. Het bedrijf haalde 12,5 miljard dollar binnen, vergeleken met 14 miljard dollar in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. De winstmarge bleef desalniettemin stabiel op 6,6 procent. Concreet zag HP een winst van 53 cent per aandeel, tegenover 51 cent vorig jaar. Dat is eveneens beter dan de voorspelling van analisten, die maximaal 50 cent hadden verwacht.

Breed portfolio

HP stipt aan dat de combinatie van een breed en divers portfolio samen met een robuuste go-to-market-capaciteit en groene cijfers het bedrijf in staat stellen om de macro-economische uitdagingen die de coronacrisis met zich meebrengt goed de baas te kunnen. HP zet zich tijdens de crisis in voor de bestrijding van het virus door onder andere 3D-printing in te zetten om beschermingsmateriaal te maken, en zijn logistieke ketting te gebruiken om maskers op de juiste plaats te krijgen.

HP-baas Enrique Lores geeft aan dat de vraag naar 3D-printing en digital manufacturing stijgt in verschillende verticals, waaronder healthcare. Instand Ink groeit verder uit tot een succes en de verkoop van laptops deed het ook best goed.

Toch stelt HP zijn winstverwachting voor volgend kwartaal naar omlaag bij. HP verwacht tussen de 35 en de 41 cent winst per aandeel, terwijl Wall Street 47 procent had gegokt. Die bijgestelde verwachting was voldoende voor aandeelhouders om aandelen te verkopen, waardoor de koers met 5 procent naar omlaag ging.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home