HP legt zichzelf strenge uitstootdoelen op en verplicht toeleveranciers om mee te vergroenen

hp inc

HP wil zijn uitstoot van broeikasgassen halveren tegen 2030 en wil naar ‘net zero’ tegen 2040. De pc-fabrikant verplicht zijn toeleveranciers om mee te vergroenen. Ook zij moeten hun uitstoot halveren dit decennium.

Het doel van HP om broeikasgassen te halveren tegen 2030 ligt in lijn met het advies van de experten om de klimaatopwarming te neutraliseren. Ook het ‘net zero’-doel tegen 2040 is belangrijk richting dat doel. HP is echter niet het enige bedrijf dat zichzelf strenge normen oplegt de komende jaren, maar het is wel een van de weinige die ook de broeikasgassen van indirecte zaken wil halveren. Denk daarbij aan het gebruik van de producten, maar ook aan de toeleverketens.

Die laatste is een belangrijke, want daar wordt door bedrijven vaak weinig tot geen focus op gelegd. Nochtans zijn zij vaak verantwoordelijk voor het grootste aandeel van die ecologische voetafdruk.

HP maakt zelf plannen om meer gebruik te maken van hernieuwbare energie en hun eigen producten moeten energiezuiniger worden. Verder wordt er ook gekeken naar elektrische voertuigen en alternatieve brandstoffen om producten te verschepen. Het wil de leveranciers ook motiveren om gelijkaardige initiatieven te starten.

lees ook

Hoe maak je een laptop duurzaam?

Naast strenge emissienormen heeft HP ook diverse initiatieven aangekondigd om bossen te beschermen en afval te verminderen. Tegen 2030 wil het 75 procent van zijn totale jaarlijkse product- en verpakkingsinhoud maken met gerecycleerde, herbruikbare of hernieuwbare materialen. Het haalt vandaag al 99 procent van zijn papieren producten uit gerecycleerde bronnen of verantwoord beheerde bossen. Het verhoogt ook de investeringen in het herstellen van bossen dat andere bedrijven hebben gekapt.

We spraken eerder al met Christina Geierlehner, Sustainability Manager Benelux bij HP, over hoe je een laptop duurzaam maakt en wat pc-fabrikant vandaag al van maatregelen treft met de toeleveranciers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home