HP vernieuwt ZBook topmodellen met desktopprestaties

HP Zbook Fury G9

HP ZBook Fury en Studio krijgen een update met de nieuwste chips. Tegelijk lanceert HP ook een nieuw docking station en twee 23,8 inch Z-monitoren

De ZBook-reeks voor creative professionals, ontwikkelaars of andere technische professionals wordt door HP deels vernieuwd met de aankondiging van de HP ZBook Studio G9 en ZBook Fury G9. Die laatste is de krachtigste en wordt voorzien van een 12de generatie Intel desktop-CPU met een TDP van 55 watt. Die wordt gekoppeld aan een Nvidia RTX A5500 of AMD Radeon Pro GPU.

De HP ZBook Studio G9 ruilt de brutale kracht van Fury in voor een dunner chassis. Binnenin is er plaats voor een 12de generatie mobiele Intel Core i9 vPro gekoppeld aan een Nvidia RTX 5500 of RTX 3080 Ti.

Beide laptops worden in juni verwacht. Prijzen maakt HP pas bekend dichter bij de lancering.

HP Z24m Z24q

HP Z24-monitoren

Naast twee laptops introduceert HP ook twee nieuwe professionele Z-monitoren. Zowel de HP Z24m G3 als HP Z24q G3 hebben een 23,8 inchscherm met een 2.560 x 1.440 pixelresolutie. Beide monitoren worden in de fabriek gekalibreerd binnen het sRGB- en DCI-P3-kleurbereik en zijn VESA DisplayHDR 400-gecertificeerd.

Het grote verschil tussen beide is dat de HP Z24m meer de focus legt op hybride werken met een geïntegreerde 5 megapixel webcam, twee speakers en twee noise-canceling microfoons.

De HP Z24m G3 wordt in juli in de winkelrekken verwacht. De HP Z24q G3 is deze maand al beschikbaar en kost 374 dollar. Europrijzen zijn voorlopig nog niet bekend.

HP Zbook G9 Z24 Thunderbolt Dock

HP Thunderbolt G4 Dock

Wie graag zijn laptop thuis of op kantoor via USB-C verbindt maar nog geen USB-C-monitor heeft of extra connectiviteit wenst, kan altijd een docking station inschakelen. De HP Thunderbolt G4 Dock is de nieuwste generatie en is verkrijgbaar in twee versies: 120 watt en 280 watt.

De belangrijkste vernieuwing vergeleken met de vorige generatie is de verdubbeling van de ethernetsnelheid en compatibiliteit met Thunderbolt 4 via USB-C. Op vlak van connectiviteit heb je genoeg opties: 3x USB-C, 3x USB-A, 1x VGA, 2x DisplayPort, 1x ethernet. Ondanks dat het HP-logo erop staat, is dit docking station compatibel met elk laptop die USB-C met Thunderbolt aan boord heeft.

De HP Thunderbolt G4 Dock is vanaf deze maand beschikbaar. De 120 wattversie kost 329 dollar terwijl de 280 wattversie 439 dollar kost. Europrijzen zijn nog niet bekend. Onze review van de huidige HP Thunderbolt Dock G2 kan je hier lezen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home