HP hernieuwt inzet op 3D-printing met nieuwe toestellen ondanks trage marktgroei

HP lanceert een nieuwe industriële 3D-printer: de HP Jet Fusion 5420W.

HP lanceert een nieuwe 3D-printer voor industriële toepassingen: de Jet Fusion 5420W. De HP Jet Fusion 5420W bouwt verder op het bestaande gamma van poederprinters van de fabrikant. Het toestel is onderdeel van een end-to-end platform waarmee organisaties bruikbare stevige onderdelen kunnen bouwen. De technologie dient dus niet enkel voor prototyping, en wordt al gebruikt om componenten en reserve-onderdelen te bouwen, net als meer niche zaken zoals protheses op maat.

HP verwacht veel van 3D-printing en het potentieel is ook erg groot. De technologie laat toe om complexe onderdelen op korte tijd te fabriceren waar en wanneer ze nodig zijn. Zo heb je geen grote magazijnen met reservecomponenten meer nodig om een bepaald product jaren na lancering te ondersteunen of te repareren. Je kan het benodigde stuk gewoon printen wanneer je wil. Dat verlicht de druk op de toeleveringsketen, bespaart op transport, voorkomt overproductie en is over het algemeen duurzaam.

Succes, maar minder dan gehoopt

Steeds meer organisaties zien het nut van 3D-printing in. HP laat weten dat er de afgelopen twaalf maanden 70 miljoen onderdelen zijn geprint me teen Multi Jet Fusion-toestel. Dat klinkt groot, maar HP’s CEO Enrique Lores stak eerder niet onder stoelen of banken dat de markt toch trager groeit dan verwacht. Waar analisten aanvankelijk voorspelden dat de markt voor 3D-printing vandaag 22,4 miljard dollar zou waard zijn, strandt ze in werkelijkheid halverwege op 12,6 miljard dollar.

HP blijft wel inzetten op 3D-printing en gelooft in het potentieel. Bovendien heeft het bedrijf heel wat expertise. Niet alleen was HP vroeg met de ontwikkeling van industriële oplossingen, de technologie daarvoor komt voor een stuk uit de inkjet-wereld waar het bedrijf decennia aan ervaring heeft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home