Google halveert Play Store-kosten voor ontwikkelaars met beperkte jaaromzet

google play store

Google hanteert net als Apple een vast percentage dat het inhoudt op elke transactie binnen zijn Play Store. Standaard is dat 30 procent, maar Google volgt Apple met een verlaging naar 15 procent voor elke ontwikkelaar met een jaaromzet die minder dan 1 miljoen euro bedraagt.

Vanaf 1 juli treedt de nieuwe regel in werking. Volgens Google komt 99 procent van de ontwikkelaars in aanmerking voor het verlaagde tarief. Amper drie procent van de Android-appontwikkelaars vraagt geld voor een app of biedt in-app aankopen aan. Amper één procent daarvan heeft een jaaromzet hoger dan 1 miljoen dollar.

Google volgt wel een meer flexibele berekening dan Apple. Wie boven de omzetgrens van 1 miljoen dollar klimt, moet pas daarboven het klassieke tarief van 30 procent afgeven. Het jaar erop geldt opnieuw dezelfde regel. Alle informatie over de nieuwe regels kan je hier terugvinden

Het systeem is eerlijker dan wat Apple doet met zijn App Store. Daar genieten appontwikkelaars ook van een halvering naar 15 procent wanneer ze onder een omzet van 1 miljoen dollar blijven, maar van zodra ze één keer over die grens gaan worden ze het jaar erop standaard in de 30-procentgroep gezet. Haal je het volgende jaar niet de grens van 1 miljoen dollar omzet, dan word je het jaar erop teruggezet naar de 15-procentgroep.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home