Google dankt opnieuw personeel af

Google zal opnieuw banen schrappen om de uitvoering en snelheid te vergroten. Dit is de zoveelste roleliminatie op een korte tijd.

Sinds 10 januari zijn er ruim duizend werknemers op diverse afdelingen bij Google ontslagen. Na een nieuwe interne boodschap van CEO Sundar Pichai, blijkt dit verhaal zich verder te zetten. Hij kondigde aan dat er dit jaar nog meer banen zullen verdwijnen. Door verschillende lagen en rollen te schrappen, wil het bedrijf de uitvoering en snelheid van processen vergroten.  

Moeilijke keuze

Google heeft ambitieuze doelen en wil dit jaar investeren in hun grootste prioriteiten. Dat kregen de werknemers te lezen in een interne boodschap. Om deze doelen te bereiken, zou het bedrijf moeilijke keuzes moeten maken. Het vraagt een grote investering waardoor bezuiniging op de eerste plaats komt. Tot nu toe omvatten deze moeilijke keuzes ontslagen en reorganisaties in de hardware-, advertentieverkoop-, zoek-, shopping-, kaarten-, beleids-, kernengineering- en YouTube-teams van Google. 

Heel recent werden ruim duizend banen geschrapt bij Google. De huidige ontslagronde zou volgens Google niet in dezelfde orde zijn als de reductie van vorig jaar, waardoor sommige teams gespaard zullen blijven.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home