Google experimenteert met gegroepeerde tabs in Chrome

chrome

Binnenkort wordt werken met een dozijn tabbladen in Google Chrome overzichtelijker. In de nieuwste béta-build van de browser kan je al aan de slag met een splinternieuwe groep-functie.

Google Chrome introduceert gegroepeerde tabbladen in de nieuwste Canary-build van zijn browser. Voortaan is het mogelijk om een groep toe te voegen aan een tabblad, waarna Chrome de tabs automatisch zal ordenen. Verwacht geen revolutionaire functie: in de praktijk zet Chrome gegroepeerde tabs gewoon netjes naast elkaar. Dat kleine detail maakt het net iets eenvoudiger om het overzicht te bewaren wanneer je een heleboel tabs hebt open staan.

Je kan vandaag al aan de slag met de nieuwe functie, als je er tenminste niet mee in zit de Canary-build te downloaden. Dat is een frequent geüpdatete versie van de browser voor ontwikkelaars, die dus minder stabiel is dan de officiële consumentenversie.

 

 

Ga vervolgens naar chrome://flags. Zoek daar naar Tab Groups, en activeer de functie. Na het herstarten van de browser kan je rechts klikken op een tabblad, en het toevoegen aan een nieuwe of bestaande groep. Chrome zal tabs die tot dezelfde groep behoren, automatisch naast elkaar zetten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home