Google-vacature wijst op augmented reality-plannen met nieuwe bril en besturingssysteem

Google Glass Enterprise Edition 2

Een vacature op LinkedIn wijst op een vernieuwde focus van Google richting augmented reality met eigen hardware en een nieuw besturingssysteem.

De Google Glass zag in 2013 het levenslicht als de eerste AR-bril die wereldwijd beschikbaar was. Het toestel werd echter een enorme flop. De bril is vandaag enkel beschikbaar voor zakelijke klanten en kreeg in 2019 een kleine hardware-update (zie foto bovenaan). Verder blijft het voorlopig akelig stil rond de AR-plannen van Google, terwijl Apple en Meta het gaspedaal intrappen met allerlei metaverse-scenario’s.

Google kondigt officieel nog niets aan, maar een LinkedIn-vacature geeft wel inkijk in de keuken van de zoekgigant. Daar zegt Mark Lucovsky dat hij aan de slag gaat als verantwoordelijke voor het Operating System-team rond augmented reality binnen Google.

Zijn post toont nog extra details naar relevante andere vacatures die open staan. Zo wil het team softwarecomponenten bouwen om AR-hardware te controleren en beheren. Het gaat om componenten die het dichtst tegen de hardware staan. “Terwijl Google nieuwe producten toevoegt aan het AR-portfolio, vormt het OS Foundations-team de eerste lijn als softwareteam om met nieuwe hardware te werken.”

Het lijkt erop dat alle techgiganten allemaal focussen op AR. Zowel Mark Zuckerberg (Meta) als Tim Cook (Apple) zien AR als het volgende computingplatform na smartphones. De kans is groot dat we daarop nog 10 jaar of meer moeten wachten, maar alles draait rond het ecosysteem. Hoe vroeger je aan boord bent en succesvol bent, hoe groter de kans dat je platform er als winnaar uitkomt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home