Goedkope SSD’s en HDD’s verleden tijd? WD en Seagate waarschuwen voor hogere prijzen

Wie binnenkort extra opslag wil, kan beter nu al investeren. De prijzen zouden volgens een onderschept rapport van WD en Seagate elk moment gevoelig de lucht in gaan.

Volgens analysebureau TrendForce hebben zowel Western Digital (WD) als Seagate brieven verstuurd naar klanten om te waarschuwen dat de prijzen voor harde schijven omhoog zullen gaan. WD zegt in zijn brief dat ook de SSD’s duurder worden.

“Het herstel van de vraag zet door in verschillende segmenten van ons bedrijf en onze verminderde productiecapaciteit beperkt ons vermogen om aan de vraag van al onze klanten te voldoen en resulteert in langere levertijden”, aldus de brief ondertekend door BS Teh, executive vice president en chief commercial officer bij Seagate.

“Als gevolg hiervan zullen we met onmiddellijke ingang prijsverhogingen doorvoeren voor nieuwe orders en voor de vraag die groter is dan de eerder toegezegde volumes.”

WD verstuurde eerder deze maand al een brief die Trendforce kon inkijken. Daarin stond dit: “Gezien deze omstandigheden zullen we dit kwartaal doorgaan met het doorvoeren van prijsverhogingen op flash- en harde schijfproducten, waarbij sommige veranderingen onmiddellijk van kracht zullen worden,” aldus WD senior vice president Scott Davis.

lees ook

Dataopslag in 2024: meer AI, meer data en harde schijven nog niet versleten

De brieven waren gericht op commerciële partners waaronder pc-bouwers. De kans is groot dat hogere prijzen snel aan de kassa zichtbaar zullen zijn. Voorlopig wordt er nog met geen woord gerept over de hyperscalers.

Het nieuws komt niet uit de lucht gevallen. Begin 2024 waarschuwden diverse partijen al dat SSD’s tot 50 procent duurder kunnen worden in de loop van dit jaar. Nu blijkt dat ook de harde schijven mee in de prijsvortex worden gezogen.

Benieuwd wanneer je een SSD nodig hebt en wanneer een HDD? Lees hier onze uitgebreide gids.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home