GlobalFoundries stapt binnenkort naar de beurs

GlobalFoundries zou een aanvraag hebben ingediend om de beurs op te gaan. Op een officiële bevestiging zal het waarschijnlijk wachten zijn tot oktober. De plannen van GlobalFoundries zouden ook de hoop van Intel op een overname van het bedrijf tenietdoen.

Het nieuws dat GlobalFoundries een beursgenoteerd bedrijf wordt, kwam Reuters ter ore. De chipmaker kan officieel met dit nieuws naar buiten treden, als de U.S. Securities and Exchange Commission de aanvraag heeft verwerkt. Er wordt geschat dat de timing hiervan in oktober zal liggen.

Geen overname

Met de nieuwe plannen maakt de chipmaker duidelijk dat hij niet geïnteresseerd is in een overname door Intel. In juli meldde Wall Street Journal dat Intel zich klaarmaakte voor een overname van GlobalFoundries. Intel leek bereid hiervoor 30 miljard dollar neer te tellen.

Intel hoopte met de overname de fabricagecapaciteit te vergroten en computerchips aan andere merken te verkopen. CEO van Intel Pat Gelsinger, zal op zoek moeten gaan naar een andere manier om de productie te vergroten.

Volgens Reuters had Intel nog geen officieel bod uitgebracht voor de overname van GlobalFoundries. Door de uitgelekte plannen kan de beslissing worden genomen dit ook niet te doen.

In belang van eigen klanten

GlobalFoundries zou een overname door Intel niet zien zitten om twee redenen. Om te beginnen zou het belangrijke klanten, zoals AMD, kunnen verontrusten over de toekomst van het bedrijf. Een deal met Intel zou daarbij mogelijks worden afgekeurd door de VS, waar onder het bestuur van president Biden harder wordt opgetreden tegen fusies.

Dat GlobalFoundries plannen maakt om de beurs op te gaan is geen geheim, CEO Tom Caulfield vertelde eerder al dat hij van plan is in 2022 de beurs op te trekken. GlobalFoundries zou die plannen door de pandemie wel eens kunnen versnellen. Met een wereldwijd tekort aan semiconductors, zijn een aantal belangrijke industrieën al tot stilstand gekomen.

lees ook

Waar zijn alle microchips naartoe: Het tekort uitgelegd

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home