GitLab wil stap wagen op Amerikaanse beurs

GitLab

Als het van GitLab afhangt, dan wordt het bedrijf binnenkort beursgenoteerd. Onder de afkorting GTLB zullen de aandelen van GitLab dan te vinden zijn. Verder is er nog niets bekend gemaakt.

GitLab heeft een aanvraag ingediend om de beurs op te gaan. Het bedrijf is een DevOps-tool en biedt ontwikkelaars een cloudservice aan waarop zij codes kunnen delen en samenwerken.

Naast GitHub en Atlassian Corp is GitLab een minder bekend merk. Een beursgang maken, zorgt voor bekendheid, vindt medeoprichter en Chief Executive Sid Sijbradij. Volgens hem is het geen probleem om de financiële kant hiervoor te tonen aan het publiek.

In 2018 sprak hij al over een beursgang voor GitLab. Sijbrandij onthulde toen de plannen om in november 2020 een initial public offering (IPO) te starten. 

Financiële kant

Hoeveel aandelen zullen worden verkocht en aan welke prijs, is nog niet bekend. In het verleden heeft het bedrijf al 400 miljoen dollar opgehaald bij investeerders. Tussen die investeerders zitten bijvoorbeeld Khosla Ventures, Altimeter Capital, TCV, Franklin Templeton en Coatue Management.

Het bedrijf gaat met deze stap zijn concurrentie achterna, aangezien menigte bedrijven die software en cloudservices aanbieden een beursgang maken. Bedrijven kunnen via deze weg snel groeien, al zijn ze niet altijd winstgevend.

GitLab zelf draaide 69 miljoen dollar verlies tussen februari en juli van dit jaar. Al stijgt de omzet ook met 69 procent tegenover vorig jaar, waardoor het bedrijf 108,1 miljoen dollar omzet draaide.  

lees ook

GitLab: ‘Afgelopen jaar was aanjager voor gebruik DevOps-tools’

Platform updates

Recent heeft het bedrijf nog zijn code repository en DevOps platform bijgewerkt naar versie 14.2. Besturingssystemen van Apple kunnen zo eenvoudiger met de service aan de slag. Een andere toevoeging aan de 14.2 versie, is diepere integratie met Gitpod, een externe dienst die hosted ontwikkelomgevingen aanbiedt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home