Gamificatie moet personeelstekort in logistieke sector oplossen

logistieke sector

De Vlaamse overheid lanceert een project om aan de hand van gamificatie-technieken werknemers uit kansengroepen op te leiden voor een job in de logistieke sector.

Zoals veel industrieën kampt ook de logistieke sector met een krapte op de arbeidsmarkt. Om het personeelstekort weg te werken, gaan logistieke bedrijven vaker op zoek naar medewerkers binnen kansengroepen. De instroom van kansarme groepen verloopt echter moeizaam, omwille van de vaak tijdrovende en kostenintensieve opleidingen.

Het Vlaams innovatieplatform voor de logistieke sector (VIL) lanceert, in samenwerking met VLAIO, een nieuw project om die instroom vlotter te doen verlopen. Het project steunt op gamificatie, een opleidingstechniek om in spelvorm nieuwe vaardigheden aan te leren. Gamificatie wint enorm aan tractie om opleidingen op maat te ontwikkelen voor werknemers.

lees ook

Agile werken voor beginners in een business game: met je collega’s naar Mars

Ontwikkeling en implementatie van gamificatie

De bedoeling is om een laagdrempelig en technologieneutraal LMS-platform te ontwikkelen, en bedrijven te ondersteunen met het ontwikkelen van modulaire trainingsgames en de implementatie van gamificatie in hun opleidingstrajecten. VIL stelt het project open voor alle bedrijven die rechtstreeks en onrechtstreeks verbonden zijn met de logistieke sector. Van retailers en transportbedrijven tot opleidingscentra en softwareontwikkelaars, iedereen die wil kan deelnemen.

Het project zal grotendeels worden gefinancierd met overheidssubsidies, al vraagt VIL ook een kleine bijdrage van deelnemers. Dat bedrag ligt tussen de 750 euro tot 3.750 euro per kalenderjaar, afhankelijk van de grootte van het bedrijf. Het project gaat deze maand van start en zal lopen tot en met september 2024. Voor meer informatie kan je deze gratis brochure van VIL raadplegen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home