Fujitsu verkoopt scannertak aan Ricoh voor 625 miljoen dollar

Fujitsu

Fujitsu verschuift zijn focus naar softwareontwikkeling om bedrijven te digitaliseren. Ricoh behoudt naar verluidt 4.500 werknemers nadat de transactie rond is.

Volgens het Japanse Nikkei verkoopt Fujitsu de scanner-business (PFU) aan Ricoh voor 80 miljard yen, omgerekend 625 miljoen dollar. Fujitsu behoudt nog wel een aandeel van 20 procent in PFU. Een formele beslissing wordt eind deze maand verwacht. Daarna hopen beide bedrijven samen te werken om de digitalisering van kantoren te tackelen.

Ricoh wil met de acquisitie van PFU een dienst lanceren dat applicatieformulierdata voor banken en andere instituten automatiseert. De nieuwe dienst werkt binnen de Ricoh cloud en zou het huidige proces efficiënter maken.

Fujitsu wil na de verkoop van PFU focussen op softwareontwikkeling. Er is een sterke vraag naar digitalisering van business-processen binnen bedrijven door de shift naar hybride werken.

PFU werd in 1960 opgericht en is een belangrijke speler in de commerciële scannermarkt. Eind vorige maand sloot het zijn fiscaal jaar af met een omzetverlies van 3 procent vergeleken met een jaar eerder. De totale omzet is vandaag goed voor 1 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 30,5 miljoen dollar, 34 procent lager dan een jaar eerder.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home