Foxconn verliest monopolie op iPhone Pro-lijn

Apple zal voor de productie van zijn toekomstige iPhone Pro-modellen niet langer alleen bij Foxconn aankloppen. De techgigant wil op deze manier productieproblemen in de toekomst vermijden.

De productie van de iPhone 14 Pro-toestellen loopt flink wat vertraging op. De productie ligt uitsluitend in handen van het Chinese Foxconn en daar zorgen aanhoudende coronamaatregelen in combinatie met slechte leefomstandigheden voor onvrede bij de werknemers. Volgens de schattingen werden er in 2022 zes miljoen iPhone 14 Pro-toestellen te weinig gemaakt.

lees ook

Apple mist 6 miljoen iPhone 14 Pro-toestellen door problemen in Chinese fabriek

Nieuwe producent(en)

Bij Apple lopen de frustraties hoog op. Om dergelijke problemen in de toekomst te vermijden, zal Foxconn de productie van de iPhone Pro-lijn moeten delen met Luxshare. Dat weet Trendforce. Hoe de productie precies verdeeld wordt is niet bekend. Luxshare zal vanaf de opvolger van de iPhone 14 Pro mee verantwoordelijkheid krijgen over de productie.

De productie van de iPhone 14 Pro verloopt volledig via Foxconn. Volgens het bericht kan daar echter snel verandering in komen, want Apple is wel op zoek naar een tweede fabrikant.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home