Apple mist 6 miljoen iPhone 14 Pro-toestellen door problemen in Chinese fabriek

Volgens de schattingen komt Apple dit jaar zes miljoen iPhone 14 Pro-toestellen tekort. Aanhoudende coronamaatregelen in combinatie met slechte leefomstandigheden maken dat de werknemers uit de Chinese fabriek wegvluchten.

Apple waarschuwt klanten vanaf begin november al voor langere levertijden van de iPhone 14 Pro en Pro Max. De Foxconn-fabriek draaide toen al op verminderde capaciteit door nieuwe lockdowns. De Chinese media ontkende toen de geruchten, naar alle waarschijnlijkheid onder druk van de overheid, maar later bleken er toch opnieuw coronamaatregelen te zijn genomen in China.

De maatregelen maken het moeilijker om het productiepeil op niveau te houden. De meest recente schatting van Bloomberg rekent op een tekort van zes miljoen iPhone 14 Pro-toestellen.

lees ook

iPhone 14 Pro heeft kleinere notch en always-on-scherm

Meer aan de hand

Om arbeiders naar de fabriek te lokken, beloofde de Foxconn-fabriek in Zhengzhou (China) bonussen aan nieuwe werknemers die tijdens de lockdown komen werken. Dat houdt in dat de werknemers zich enkel van hun verblijfplaats dichtbij de fabriek naar de productielijn mogen verplaatsen.

Op die fabriek is het sinds vorige week heel onrustig. Er kwamen toen beelden naar buiten waarin te zien was dat werknemers die protesteerden hardhandig werden aangepakt door de politie. De werknemers protesteerden omdat de beloofde bonussen niet uitgekeerd worden. Bovendien blijken de leefomstandigheden in de fabriek schrijnend, werknemers krijgen geen eten en gezonde arbeiders worden in de fabriek naast corona positieve-mensen geplaatst.

Tussen oktober en november zouden naar schatting 20.000 werknemers uit de fabriek zijn gevlucht. Nieuwe arbeiders worden ondertussen aangeworven, maar het neemt tijd in beslag om deze werkkrachten op te leiden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home