Five9 wordt dan toch niet overgenomen door Zoom

In juli maakte Zoom bekend dat het Five9 zou overkopen voor 14,7 miljard dollar. Five9 laat echter in een persbericht weten dat het toch onafhankelijk blijft bestaan in de toekomst. De aandeelhouders van het softwarebedrijf hebben de miljardendeal namelijk afgewezen.

Five9, gespecialiseerd in software voor callcenters, wordt toch niet ingelijfd door Zoom. Het bedrijf kondigt in een persbericht aan dat het onafhankelijk zal blijven bestaan. De aandeelhouders van Five9 hebben de miljardendeal namelijk afgewezen.

Groeien dankzij aandelen

Zoom kondigde in juli de overname van Five9 aan. De acquisitie moest Zoom helpen om bedrijven van alle formaten bij te staan in de uitrol van nieuwe manieren om met klanten te communiceren. Gezien Microsoft en Google in de concurrentie zitten, had de deal het videobelbedrijf kunnen helpen groeien.

De overname zou volledig via aandelen verlopen. Helaas kelderde de waarde van Zooms aandelen met meer dan een kwart na de aankondiging van de deal. Normaal gezien krijgen aandeelhouders een premie wanneer hun bedrijf wordt overgenomen, maar gezien het hier enkel om aandelen ging, kon Zoom Five9 voor een klein prijsje oppikken.

Commentaar van ISS en de overheid

Deze maand nog liet Institutional Shareholder Services (ISS), een onafhankelijk adviesorgaan, aan de aandeelhouders weten tegen de deal te stemmen. De Amerikaanse overheid had daarbij ook nog enkele dingen aan te merken op de overname inzake nationale veiligheid.

De CEO van Zoom, Eric Yuan, laat in een blogpost weten dat de afgeketste deal de plannen van het bedrijf niet in gedrang brengt. “Five9 was in geen enkel geval de fundering voor het succes van ons platform, noch de enige manier om onze klanten een niet te stuiten contactoplossing aan te bieden.”

Zoom wil in de toekomst dan ook partnerschappen blijven sluiten met Five9 en andere gelijkaardige ondernemingen.

lees ook

Zoom koppelt whiteboard-functie los van vergaderingen en werkt aan realtime-vertalingen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home