Exact schakelt gamers in om interface intuïtief te houden

gamer

Softwareontwikkelaars krijgen al snel oogkleppen wanneer ze lang met dezelfde software werken. Wat intuïtief lijkt voor een ontwikkelaar, is daarom niet altijd handig voor een eindgebruiker. Exact Online schakelt daarom gamers in om hun interface regelmatig aan de tand te voelen.

Exact Online is een belangrijke speler op de Belgische markt op vlak van boekhoudsoftware in de cloud. Het introduceert regelmatig nieuwe functies door de feedback-tool in de software. Afhankelijk van de vraag worden ze ingebouwd in latere versies, maar je moet altijd voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom schakelt Exact gamers in.

Gaming industrie

Jan Lamaire, General Manager Cloud Solutions binnen Exact België en Luxemburg legt deze opvallende beslissing uit: “We hebben mensen aangetrokken uit de gaming industrie. Voor hen moet alles intuïtief zijn, omdat ze nooit een handleiding gebruiken. Ze kijken met een andere insteek naar hoe dashboards eruit moeten zien, welke kleuren goed werken of waar er te veel of te weinig tekst staat.”

Verder geeft Lamaire nog duiding over de toekomst van Exact Online. Hij benadrukt dat het belangrijk is om focus te houden op de core business. “We evolueren richting no hands accounting, waarbij een machine leert hoe jij werkt en repetitieve manuele taken uit handen neemt. Een KMO vertrouwt zijn boekhouder en vraagt hem steeds meer om advies. Dankzij deze nieuwe manier van boekhouding kan hij daarvoor tijd vrijmaken.”

App Center

Exact stelt API’s beschikbaar voor ontwikkelaars om hun applicaties te integreren. Volgens Lamaire gaat er geen week voorbij of er staat een nieuwe app in het App Center. “We verwachten binnenkort een belangrijke update omtrent PSD2. Deze standaard verplicht banken om hun rekeningen open te stellen aan derde partijen om betalingen rechtstreeks te integreren.”

De cloudvariant van Exact is booming in België volgens Lamaire. “Elk jaar zien we double digit growth, het aantal gebruikers is nu 50/50 vergeleken met on-premise. In Nederland staan ze al veel verder met de cloudadoptie, waardoor de groei niet meer zo imposant is als in België.”

Mogelijk zorgt GDPR voor een extra boost aan cloudgebruikers. On-premise klanten moeten er zelf voor zorgen dat hun bedrijfsnetwerk en computers veilig zijn. Bij cloudgebruikers verschuift die verantwoordelijkheid naar Exact zelf. De servers waar alle data wordt opgeslagen, staan bij Rackspace in Amsterdam.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home