Eurosys en Van Roey bundelen de krachten

eurosys vanroey fortino
Van links naar rechts: Pat van Roey (Van Roey), Mark Lens (Eurosys) en Steven de Troyer (Fortino). Bron: Van Roey

Een investering van Fortino in Eurosys brengt beide bedrijven samen. De samensmelting tussen Eurosys en Van Roey creëert een nieuwe, sterke speler op de ICT-markt voor kmo’s.

Eurosys, een ICT-speler uit het Limburgse Houthalen, kondigt in een persbericht aan dat investeringsmaatschappij Fortino Capital ‘een belangrijke participatie’ in het bedrijf neemt. De investering brengt het bedrijf onder dezelfde vleugels van Van Roey, waar Fortino sinds juni 2022 al de plak zwaait. De combinatie levert een nieuwe speler met 230 werknemers, een jaaromzet van zestig miljoen en een breed draagvlak in de Belgische kmo-markt.

Van Dell tot Microsoft

Beide bedrijven zijn geen onbekenden voor elkaar. Samen stonden ze 22 jaar geleden aan de wieg van de aankoopgroepering Qcom. In het persbericht spreken de betrokken partijen, zoals bij elke fusie, over complementaire expertise. Eurosys is een voorloper op gebied van digitale informatiebeveiliging en mag zich Platinum-partner van Dell Technologies noemen.

Van Roey voegt daar nog Fortinet, HPE-Aruba en Ruckus aan toe. Beiden beschikken ze over kennis en ervaring in het Microsoft Azure-cloudecosysteem.

Grote ambities

Het nieuw gevormde bedrijf stapt dan ook met grote ambities de markt in. De drie partijen willen met gezamenlijke krachten uitgroeien tot een toonaangevende ICT-dienstverlener voor kmo’s in de provincies Antwerpen, Limburg en als het kan ook daarbuiten.

“Door onze teams en kennis te bundelen, gaan we samen naar een hoger service niveau. Met onze uitgebreide managed services oplossing ontzorgen we onze klanten op vlak van ICT en behoeden we hen voor cybersecurity bedreigingen”, zegt CEO Pat Van Roey. “Wat voor ons van belang was, is de zekerheid dat onze medewerkers en onze klanten zich thuis zullen voelen in deze nieuwe structuur”, voegt Eurosys-stichter Mark Lens daaraan toe.

Met de investering in EuroSys bouwt Fortino Capital zijn ICT-imperium in ons land verder uit. De investeringsmaatschappij heeft onder meer ook Odin Groep, Teamleader, Efficy CRM, SigmaConso, Cenosco, MobileXpense en iObey mee in de portefeuille zitten. Het fonds wordt beheerd door ex-Telenet-topman Duco Sickinghe.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home