Ethereum klimt 66 procent omhoog op 1 week tijd

ethereum

Sinds 16 december is de waarde van Ethereum met 66 procent gestegen, van 83 naar 138 dollar. De opvallende stijging komt kort nadat de waarde van de cryptomunt eerder deze maand voor het eerst sinds 2017 onder 100 dollar was gedaald.

Tijdens de voorbije week kende Ethereum een recordaantal shorts op grote cryptobeurzen zoals BitMEX en Bitfinex. Naarmate de prijs van de cryptomunt steeg onder een sterke correctie, veroorzaakt door oververkochte condities, werden short-contracten uitgeperst, zo schrijft CCN. Daardoor kon de prijs zich herstellen.

Ondanks de opvallende stijging van 66 procent op amper een week tijd, staat de waarde van Ethereum wel nog altijd 91 procent lager ten opzichte van het hoogste niveau van ruim 1.400 dollar in januari.

Berenmarkt

Sinds begin dit jaar zitten cryptomunten in wat in de traditionele financiële wereld bekend staat als een ‘berenmarkt’. Dat is een periode waarin de koers langdurig in een dalen patroon zit en er algemeen pessimisme heerst.

Cryptomunten zitten nog steeds in een berenmarkt en worstelen om eruit te raken. De koersstijging van Ethereum volgt kort op een verdrievoudiging van de waarde van Bitcoin Cash, van 75 naar 238 dollar. Ook de waarde van Bitcoin ging erop vooruit, van 3.210 naar 4.000 dollar.

Beterschap in 2019

De toekomst van de cryptomarkt blijft precair, maar er lijkt beterschap in zicht voor 2019. Grote crypto-assets, zoals Bitcoin en Ethereum, laten sterke dagelijkse volumes zien. Het dagelijkse volume van de totale cryptomarkt bedraagt meer dan 20 miljard dollar.

“De lucht valt niet naar beneden”, zegt Joseph Lubin, mede-oprichter van Ethereum. “Vanuit mijn perspectief ziet de toekomst er heel rooskleurig uit. Ik blijf enthousiast over schaalbaarheidsoplossingen die nu beschikbaar zijn of beschikbaar komen voor gebruik begin 2019, de core Ethereum-protocolontwikkeling die versnelt en de voortdurende rijping van de token-economie.”

Gerelateerd: Belg toont weinig interesse in cryptomunten

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home