Belg toont weinig interesse in cryptomunten

bitcoin

Eén Belg op twintig bezit cryptomunten. Daarmee bengelt ons land onderaan de lijst in Europa. Ook met de kennis is het slecht gesteld. Slechts 38 procent van de Belgen heeft al eens van cryptomunten gehoord, tegenover het Europese gemiddelde van 66 procent.

Dat blijkt uit een recente studie die grootbank ING heeft uitgevoerd bij bijna 15.000 respondenten in dertien Europese landen, de Verenigde Staten en Australië.

In Europa is het dus over het algemeen goed gesteld met de kennis van cryptomunten. In alle bevraagde landen is de helft of meer van de respondenten op de hoogte, met uitzondering van België. Ons land bengelt onderaan de lijst met een aandeel van 38 procent.

Weinig populair

Ook wat het bezit van cryptomunten betreft, zijn we bij de slechtsten van de klas. Slechts 5 procent van de Belgen bezit een of andere vorm van digitaal geld. Daarmee laten we alleen de Luxemburgers nog achter ons.

Kijken we naar het Europese gemiddelde, dan heeft ongeveer 1 op 10 Europeanen (9%) wat cryptomunten opzij staan. Vooral in Turkije zijn bitcoin en consorten populair: 18 procent van de Turken heeft geïnvesteerd in crypto.

Ondanks de voorlopig beperkte populariteit, geloven Europeanen wel in het potentieel van cryptomunten. Ruim een derde (35%) ziet er het online betaalmiddel van de toekomst in en één op vier verwacht er in de toekomst in te investeren. Opnieuw liggen die cijfers in België beduidend lager. Slechts één op tien Belgen is van plan om in de toekomst cryptomunten aan te schaffen.


Video: Zijn cryptomunten het nieuwe goud of plotse hype?


Risico

Eén reden waarom cryptomunten vandaag in de meeste landen nog niet zo populair zijn, heeft wellicht te maken met het geschatte risico.

De waarde van bitcoin en andere munten fluctueert zo sterk en is onderhevig aan zoveel verschillende factoren, dat het moeilijk voorspellen is hoe de markt verder evolueert.

Van de Europeanen die bekend zijn met cryptomunten vindt 46 procent het risico hoger dan bij een investering in klassieke aandelen. 65 procent vindt een investering in vastgoed een verstandiger idee. 70 procent stopt zijn geld liever in goud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home