Econocom neemt B2B-luik Apple-reseller Switch over

Apple

Econocom wordt eigenaar van de B2B-tak van Switch. De overname moet de activiteiten van Econocom in de Benelux inzake digitale transformatie een boost geven.

Apple-specialist Switch verkoopt zijn zakelijke divisie integraal aan digitale dienstverlener Econocom. Econocom wordt zo eigenaar van alle contracten, activa en ondersteunende diensten opgezet door Switch. 26 werknemers van Switch maken mee de overstap. Concreet wordt Econocom Belux zo de eigenaar van de hele divisie B2B, Education en Professional Services. De multinational benadrukt dat de dienstverlening voor bestaande klanten verzekerd blijft.

Switch blijft wel actief in de zakelijke markt, maar enkel voor kleinere ondernemingen of éénmanszaken. Ook particuliere tak en de 21 winkels blijven in handen van Switch. De activiteiten overgenomen door Econocom vertegenwoordigen een jaaromzet van ongeveer 25 miljoen.  

Onderdelen van Switch stonden in de etalage na de noodgedwongen overname van de Apple-verdeler door de verzekeraar Sfam. Dat kocht de hele onderneming nadat Switch een jaar geleden bescherming tegen de schuldeisers aanvroeg. Het beheer van het B2B-luik valt klaarblijkelijk niet onder de ambities van Sfam, dat in Econocom een enthousiaste koper vond.

Focus op onderwijs

Econocom zelf wil vooral zijn aanwezigheid in de onderwijssector verstevigen. Het bedrijf begeleidt al de nodige publieke en private instellingen bij de integratie van hardware en oplossingen voor studenten en docenten. De integratie van Switch moet die activiteit een boost geven. Econocom zelf had al een ‘Apple Authorized Enterprise Reseller’-certificaat, en krijgt daar nu het ‘Apple Authorized Education Specialist’-certificaat bij. Verder wil Econocom de aanwinst gebruiken om de positie in de bredere markt van de digitale transformatie te verruimen.

“We hebben al uitgebreide expertise in B2B IT-diensten in de Belux, en ook geavanceerde kennis van Apple-producten en -diensten”, zegt Chantal De Vrieze, Managing Director van Econocom Benelux. “Met de komst van het Switch-team versterken we onze diensten ter zake, en zullen we ook klanten in het onderwijs optimaal ondersteunen. Hun behoeften en projecten worden steeds complexer.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home