Drie bestuursleden stappen op bij Xiaomi

xiaomi

Stoelendans aan de top bij Xiaomi. De voorzitter en twee oprichters van het bedrijf zetten een stap opzij wegens de slechte resultaten van het bedrijf.

De verschuivingen werden aangekondigd in een interne brief van CEO Lei Jun die werd opgepikt door de Financial Times. Voorzitter Wang Xiang zal op 30 december met pensioen gaan, maar blijft wel op de achtergrond actief als senior consultant. William Lu, die de voorbije jaren de consumentenelektronicatak van het bedrijf leidde, neemt bij het ingaan van 2023 de fakkel over.

Naast Wang Xiang zetten ook twee oprichters van het bedrijf Hong Feng en Wang Chuan een stap opzij in het bedrijf. Hong Feng overzag nu de ontwikkeling van de MIUI-software, Wang Chuan vervulde sinds 2020 de rol van Chief Strategy Officer. Zij zullen zich voortaan niet meer bezig houden met de dagelijkse activiteiten van het bedrijf.

Slechte resultaten

Het is nog maar de vraag hoe vrijwillig het vertrek van de drie bestuursleden is. CEO Lei maakt in de brief duidelijk dat Xiaomi een moeilijke periode doorgaat en dat meer operationele efficiëntie nodig is. Het bedrijf lijdt onder het ineenstuiken van zijn belangrijkste markt, namelijk thuisland China.

Door het strenge zerocovidbeleid dat de overheid in 2022 is blijven hanteren, daalde de verkoop van smartphones en consumentenelektronica fors. Xiaomi rapporteerde al drie kwartalen op rij tegenvallende omzet- en winstcijfers. In het derde kwartaal ging de omzet met tien procent achteruit en de nettowinst was zelfs negatief. Xiaomi hoopt die trend in 2023 weer om te keren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home