Docker beperkt toegang Docker Desktop en breidt abonnementen uit

Docker

Docker verwijdert de gratis Docker Desktop versie voor middelgrote ondernemingen. Daarnaast stelt het bedrijf een nieuw Business-abonnement voor, dat inzet op een gecentraliseerd beheer, eenmalige aanmelding en verbeterde beveiliging.

Het gratis Docker-plan verdwijnt voor ondernemingen met meer dan 250 werknemers of een omzet hoger dan 10 miljoen dollar. Het wordt omgebouwd naar een ‘Personal’-plan gericht op individuen, kleine bedrijven en VZW’s. Wie niet onder die categorie valt, moet betalen voor een abonnement.

Docker Desktop is een geïntegreerd ontwikkelingsprogramma voor Mac en Windows. Ontwikkelaars kunnen zowel containerapplicaties als microservices bouwen en delen op Kubernetes en Linux.

Volgens het bedrijf komt de wijziging er om het bedrijf duurzaam op te schalen en verder “stelt het ons in staat om waarde te blijven leveren in alle Docker-abonnementen.” De verandering moet de financiële situatie van het bedrijf te verbeteren. Ondanks de populariteit van de Docker-technologie worstelt het bedrijf Docker met zijn businessmodel.

Business-formule

Alle gebruikers kunnen tot 31 januari 2022 gratis gebruik blijven maken van Docker Desktop. Daarna kunnen gebruikers die uitgesloten worden van het gratis plan, overstappen naar het Pro- of Teams-plan. In deze pakketten wordt Docker Desktop geïntegreerd. De kosten voor de overstap starten vanaf 5 dollar per maand.

Verder worden de abonnementen uitgebreid met een Business-formule, voor 21 dollar per maand. Hierin wordt het mogelijk te controleren welke images ontwikkelaars kunnen gebruiken uit de beeldenbank van Docker Hub. De zet zou moeten leiden tot het bouwen van veiligere applicaties. Managers krijgen verder de mogelijkheid om Docker Desktop-instanties vanop afstand te beheren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home