Deze BI-applicaties zijn het meest geliefd onder enterprise gebruikers

analytics

Enterprises zijn afhankelijk van business intelligence applicaties om hun resultaten te voorspellen en strategische bedrijfsbeslissingen te maken. Maar wat is de beste BI-applicatie om te gebruiken? SoftwareReview ging op onderzoek uit. 

Voor zijn 2021 Business Intelligence Data Quadrant Report vroeg SoftwareReview 1234 IT beslissingsmakers om een afweging te maken tussen de factoren die de meest en minst geliefde BI-applicaties onderscheiden. 

Van de 16 verschillende soorten BI software, vonden de deelnemers Zoho Analytics, Tableau, Dundas BI, TIBCO Spotfire en Qlik Sense over het algemeen het meest waardevol. Deelnemers beoordeelden de verschillende BI-applicaties op verschillende gebieden, waaronder de bediening, aanpasbaarheid en veiligheid van de applicaties. 

Welke BI-applicaties kwamen het beste uit de test?

Op het gebied van geavanceerde analytics en data science waren de deelnemers aan het onderzoek vooral te spreken over TIBCO Spotfire. Maar liefst 83% van de deelnemers was tevreden over het analytics en data science onderdeel van deze applicatie. Als we kijken naar de productstrategie en in hoeverre de applicatie verbetert, komt Tableau het beste uit de test. Ook Dundas BI en Sisense deden het goed op dit gebied. 

Naast de analyse opties en mate van ontwikkeling, is ook veiligheid een belangrijk onderdeel van BI-applicaties. Deelnemers aan het onderzoek zijn het erover eens dat de veiligheid van het platform topprioriteit zou moeten zijn. Een BI-platform moet functies bieden om toegang tot data te controleren, gebruikers te authenticeren en enkel bevoegde personen toegang geven tot de data. 

Domo is de koploper op het gebied van platformbeveiliging. Dat heeft onder meer te maken met de ondersteuning voor geavanceerde beveiligingsfuncties die Domo biedt. Zo biedt het platform meerdere beveiligingslagen, een scheiding van taken toegangsmodel en een ondersteuningslaag voor versleuteling. 

Hoe kies je de beste BI-applicatie?

Al met al blijkt uit het onderzoek door SoftwareReview dat er verschillende gebieden zijn waarop je BI-applicaties kunt beoordelen. En dat er voor elk gebied een ander platform het beste uit de verf komt. Daarom is het bij je keuze voor een BI-platform vooral belangrijk om te kijken naar wat de prioriteiten van de organisatie zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home