Descartes Systems Group neemt Aerospace Software Developments over 

Descartes Systems Group kondigde aan dat het Aerospace Software Developments (ASD) overneemt, waardoor het zijn aanbod in douanediensten versterkt. 

Descartes Systems Group, een bedrijf gespecialiseerd in het faciliteren van logistieke processen, heeft de overname van Aerospace Software Developments (ASD) bevestigd. Deze stap vergroot het aanbod van Descartes op het gebied van douaneaangiften en naleving van regelgeving. 

Uitbreiding diensten

ASD levert softwareoplossingen die logistieke dienstverleners en verladers ondersteunen bij douaneaangiften. Het bedrijf biedt ook RFID-oplossingen die helpen bij het traceren van activa in de luchtvaartlogistiek. Met de overname integreert Descartes deze technologieën binnen haar Global Logistics Network, wat bijdraagt aan een efficiënter beheer van de volledige levenscyclus van zendingen. 

lees ook

[adv] Hoe EDI de processen en digitalisering bij Hubo versterkt

Ken Wood, EVP Product Management bij Descartes, licht toe: “Deze combinatie versterkt ons aanbod met diepgaande expertise in Ierse douanezaken en een geavanceerd douanetechnologieplatform. Dit bevordert ook de integratie van RFID-gebaseerde oplossingen van ASD met ons CORE BLE real-time tracking platform.” 

Toekomst

Edward J. Ryan, CEO van Descartes, benadrukt het belang van het aanbieden van geïntegreerde oplossingen: “Onze klanten waarderen het gemak van geïntegreerde processen onder één dak. Met ASD breiden we onze capaciteit uit om deze geïntegreerde diensten aan te bieden.” 

De financiële details van de transactie zijn ook vrijgegeven. Descartes heeft de overname van ASD afgerond voor ongeveer 57 miljoen euro, waarbij de meeste betalingen in contanten zijn voldaan. De afronding van deze overname wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2025. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home