Dell wil Alles-as-a-Service

dell

Dell Technologies wil zijn complete aanbod beschikbaar stellen binnen een consumptiemodel. Dat moet het bedrijf competitiever maken in bepaalde tenders, al verwacht Dell niet dat de hele wereld plots een servicemodel zal verkiezen.

Dell wil zijn totale portfolio van pc’s, traditionele servers en hyperconverged oplossingen beschikbaar stellen binnen een consumptiemodel. Dat zegt CEO Michael Dell in een interview met CRN. Dell bouwt daarmee verder op Dell Technologies On Demand, dat het vorig jaar introduceerde. De baas verwacht niet dat iedereen via een consumptiemodel wil kopen, maar denkt dat het belangrijk is om een as-a-Service-aanbod beschikbaar te hebben over het hele portfolio.

Dell neemt daarbij hoegenaamd geen pioniersrol in. HPE introduceerde het hardware-as-a-Servicemodel voor grote OEM’s met Greenlake en liet vorig jaar al verstaan dat het tegen 2022 het hele portfolio wil beschikbaar stellen binnen een consumptiemodel. Dell heeft echter een veel groter aanbod, met zowel serverhardware als pc’s onder één dak. Als de fabrikant alles as-a-Service kan lanceren, kunnen bedrijven in theorie hun ganse infrastructuur op basis van een maandelijkse kost betalen.

Breed aanbod

Dell heeft bovendien niet de ambitie om een voortrekkersrol te spelen. Het wil eerder competitief blijven in een veranderende markt. Steeds vaker is de beschikbaarheid van een service-aanbod onderdeel van een tender. Zelfs wanneer een organisatie niet voor zo’n model gaat, is het wel belangrijk om het te bieden. Zo vermijdt Dell dat het bij voorbaat uitgesloten geraakt. Daar komt bij dat Dell uitstekend gepositioneerd is om een servicemodel te ondersteunen. De Dell Financial Services-arm is uitstekend uitgerust om hardware en diensten binnen een consumptiemodel aan te bieden.

Dell laat nog weten dat Dell Financial Services het afgelopen jaar erg goed heeft geboerd. In welke mate het coronavirus daar voor iets tussen zit, is onduidelijk. Feit is wel dat servicemodellen populairder worden nu organisaties moeten moderniseren, maar niet noodzakelijk staan te springen voor grote Capex-investeringen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home