Dell verkoopt Boomi voor 4 miljard dollar aan privébedrijven

dell

Dell heeft een overeenkomst met participatiebedrijven Francisco Partners en TPG rond een cash deal ter waarde van 4 miljard dollar. De deal wordt tegen het eindejaar gesloten.

Boomi is gespecialiseerd in het integreren van verschillende cloudplatformen en heeft vandaag volgens Bloomberg meer dan 15.000 klanten. Dell kocht Boomi in 2010 voor een onbekend bedrag. De verkoop van Boomi werd vorige maand al aangekondigd door Dell om de groep verder af te slanken. Half april stootte Dell ook al VMware af, al blijven beide wel intens samenwerken. Vorig jaar verkocht Dell ook al RSA aan investeerders voor meer dan 2 miljard dollar.

Volgens Dell COO Jeff Clarke is de verkoop van Boomi de juiste zet voor beide bedrijven. “We focussen ons op groei door onze kerninfrastructuur- en PC-business te moderniseren en uitbreiden in gebieden met hoge prioriteit.” Dell wil zich minder afhankelijk maken van hardwarevekopen en hun business transformeren in computerdiensten met bijhorende abonnementen. Het bedrijf zit middenin die transitie en haalt vandaag nog de helft van zijn omzet uit de verkoop van pc’s aan zakelijk en particuliere klanten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home