Dell maakt zich geen zorgen over gevolgen afsplitsing VMware

Dell

Dell Technologies is van plan om VMware los te maken van het bedrijf. Oprichter Michael Dell maakt zich geen zorgen dat Dell Technologies minder succesvol gaat worden zonder VMware aan zijn zijde. 

Michael Dell laat weten dat VMware de komende jaren een belangrijk onderdeel van Dell Technologies blijft. Nadat VMware officieel is losgekoppeld van het bedrijf, wil Dell echter ook gaan werken met andere leveranciers. 

“We blijven samen nieuwe mogelijkheden bouwen en samen innoveren en ik denk dat het een win-win is. Tegelijkertijd hebben beide bedrijven ook de mogelijkheid om met anderen te werken. VMware is geweldig, maar het is niet de enige oplossing en Dell Technologies werkt ook met alle anderen”, aldus Michael Dell. 

Meer mogelijkheden voor samenwerkingen na afsplitsen

Zoals Michael Dell het uitlegt, wil hij VMware meer loslaten, zodat hij sterkere samenwerkingen kan bouwen met andere bedrijven. VMware CEO Raghu Raghuram bracht kort geleden een vergelijkbare boodschap naar buiten. 

“Ik ben enthousiast over de naderende spin-off. Het stelt ons in staat om onze multi-cloud visie en strategie uit te voeren door samen te werken met alle grote cloudbedrijven en infrastructuurbedrijven”, zegt Raghuram. Volgens Raghuram zijn ook klanten van VMware enthousiast, omdat het bedrijf meer flexibiliteit krijgt om samen te werken met andere partijen. 

VMware en Dell hebben voor de komende vijf jaar een commercieel akkoord. Hierdoor blijven ze hun go-to-market strategie en innovatiestrategie op elkaar afstemmen. Ook verzekeren beide bedrijven hun klanten ervan dat de spin-off geen effect op hen zal hebben. 

VMware spin-off is rond in het vierde kwartaal van dit jaar

Volgens Michael Dell komen er voor Dell als op zichzelf staand bedrijf veel groeimogelijkheden aan in zijn kernactiviteiten, zoals servers en opslag en zijn snelgroeiende PC-tak. Daarnaast wil het bedrijf zijn verkoopmodel omgooien door alles as-a-service aan te bieden met Apex

Dell Technologies is van plan om in het vierde kwartaal van dit jaar zijn 81% aandeel in VMware over te dragen aan de aandeelhouders van Dell (wat voor het grootste deel Michael Dell is). Als onderdeel van de deal, betaalt VMware een cash dividend tussen de 11,5 miljard en 12 miljard dollar aan de aandeelhouders van het bedrijf. Hiervan gaat 9,5 miljard dollar naar Dell Technologies.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home