De Croo werkt aan Belgische AI-strategie

AI

Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD) stelt een team van experts samen om tegen begin volgend jaar een nationale strategie rond artificiële intelligentie uit te werken.

Een dertigtal experts buigen zich op vraag van minister De Croo over de impact van AI voor België. Dat schrijft De Tijd. De ‘AI4BE’-coalitie bestaat uit enkele ronkende namen, waaronder Pattie Maes, hoofd van het Media Lab van MIT en Luc Van Gool, specialist in beeldherkenning aan ETH Zurich en de KU Leuven.

AI4BE

Artificiële intelligentie zal in de komende jaren heel wat taken en jobs vervangen die vandaag door mensen worden uitgevoerd. Het team van experts zal onder meer onderzoeken welke nieuwe vaardigheden nodig zijn om mens en machine te laten samenwerken. Daarnaast ligt ook de vraag op tafel hoe AI de werking van de overheid kan verbeteren.


Lees dit: Jonathan Berte: “Artificiële intelligentie is een storm die op ons afkomt”


Het AI4BE-initiatief van De Croo loopt gelijk met een eerder plan van Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters (N-VA). Die kondigde eerder deze maand aan om jaarlijks 30 miljoen euro te investeren in Vlaams onderzoek rond artificiële intelligentie.

Nieuwe economie

Eerder dit jaar riep AI-expert Jonathan Berte op deze website reeds op tot regulering. “Er komt een hele nieuwe economie aan die op basis van data van personen aan het ageren is. Artificiële intelligentie kan worden toegepast op alle aspecten die je leven beïnvloeden”, zegt Berte.

Ook neurowetenschapper Vivienne Ming waarschuwt voor de veranderende relatie tussen mens en machine: “De eenvoudigste manier om artificiële intelligentie te framen is een zeer eenvoudige keuzen tussen het bouwen van AI’s om mensen te vervangen en het bouwen van AI’s om mensen te verbeteren.”

Gerelateerd: Vivienne Ming: ‘Artificiële intelligentie moet de mens verbeteren, niet vervangen’

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home