Datacenter en AI brengen vijf keer meer op voor Nvidia dan gaming

nvidia

Nvidia heeft een boerenkwartaal achter de rug. De omzet verdrievoudigde vergeleken met een jaar eerder, vooral met dank aan het datacenter en ietwat verrassend de Infiniband-netwerkoplossing. Gaming groeit, maar verdwijnt in de schaduw.

Nvidia haalde in het derde kwartaal van dit jaar 18,1 miljard dollar op. De omzet verdrievoudigt zo vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder, toen er 5,9 miljard dollar binnenkwam. Ook vergeleken met het vorig kwartaal stijgt de omzet, en dat met 34 procent komende van 13,5 miljard dollar.

Datacenters vs. gaming

De groei wordt zoals je wel verwacht niet gedreven door gamers. De honger naar krachtige AI-chips, vooral afkomstig van hyperscalers, is goed voor de schatkist van CEO Jensen Huang. Ook InfiniBand doet het goed, met een vijfvoudige groei in verkoop. 14,65 miljard dollar is afkomstig van compute en networking. Het gaming-segment is in contrast goed voor ‘amper’ 2,86 miljard dollar aan omzet, wat nog steeds een stijging is tegenover vorig kwartaal en vorig jaar.

De cijfers tonen aan wat voor bedrijf Nvidia intussen geworden is. In 2020 pas oversteeg de omzet van de datacenterdivisie voor het eerst die van de gaming-tak. Drie jaar later is gaming weinig meer dan de kers op de datacentertaart. AI en het bijhorende ecosysteem zijn de grootste drijven de kracht voor het bedrijf.

Nvidia laat nog weten dat het zijn zaken op orde heeft in de toeleveringsketen, en productie van nieuwe chips gesmeerd loopt. Grace en Grace Hopper zullen dus relatief vlot hun weg naar klanten vinden.

China

Voor het volgende kwartaal voorspelt Nvidia zelf een omzet van 20 miljard dollar. Dat is een bescheiden voorspelling die rekening houdt met een tragere groei. Daarvoor kan Nvidia de Amerikaanse overheid bedanken, aangezien exportbeperkingen voor geavanceerde chips de verkoop in de enorme Chinese markt kortwiekt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home