Nvidia datacenter omzet voor het eerst hoger dan gaming

Nvidia Corp laat sterke cijfers zien voor het tweede fiscale kwartaal. Dat komt onder meer door de recordwinst in zijn datacenter-onderdeel en goede resultaten voor gaming. Het is de eerste keer dat de datacenter omzet hoger lag dan die voor gaming. 

Het datacenter-onderdeel van Nvidia levert onder andere chips aan cloud computing leveranciers als Amazon Web Services en Google. De piek in omzet is mede te danken aan Mellanox, een bedrijf dat Nvidia afgelopen kwartaal overnam. De bijdrage van Mellanox bedroeg 14% van de totale omzet. 

“Dit was een historisch kwartaal voor Nvidia, waar zijn datacenter opbrengsten voor de eerste keer ben de gaming omzet uitsteeg”, zegt Constellation Research Inc. analist Holger Mueller. “Het succes was grotendeels geholpen door de Mellanox overname, maar Nvidia is erin geslaagd de business ook organisch te groeien. De omzetstijging is hoger dan alleen de bijdrage van Mellanox.”

De afgelopen jaren heeft Nvidia consistent gebouwd aan zijn aandeel en reputatie als speler in de datacenter markt. Deze tijd heeft Nvidia laten zien verder te willen groeien dan zijn traditionele gaming en visualisatie markten. De overname van Mellanox was een duidelijke stap om het bestormen van de datacenter markt te versnellen. 

Ook groei in de gaming markt

Naast de omzet voor datacenters, maakte ook de gaming omzet van Nvidia het afgelopen kwartaal een enorme groei door. De gaming omzet steeg met 26% ten opzichte van een jaar geleden. Dat komt mede doordat mensen meer tijd besteden aan het spelen van games vanwege de pandemie. 

Nvidea geeft aan afgelopen kwartaal te begonnen zijn met de volledige productie van zijn A100 grafische kaart, zijn krachtigste tot nu toe. De chip wordt momenteel verkocht aan cloud providers en wordt binnenkort ook beschikbaar voor game consoles. Waarschijnlijk zal Nvidea de nieuwe gaming card gebaseerd op deze chip bekendmaken tijdens zijn virtuele GeForce event dat plaatsvindt op 1 september. 

Zowel Microsoft als Sony zijn van plan in de komende maanden nieuwe versies van hun game consoles te lanceren met daarin Nvidia hardware. “We verwachten een sterk tweede halfjaar voor gaming”, voorspelt Nvidia Chief Executive Jensen Huang. “Ik denk dat dit heel goed het beste gaming seizoen ooit kan worden”, aldus Huang. 

Analyst Patrick Moorhand van Moor Insights & Strategye zegt te verwachten dat de gaming omzet het komende kwartaal opnieuw hoger zal zijn dan die voor datacenters, vanwege de seizoensgevoeligheid van de industrie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home