Databricks haalt 1,5 miljard dollar aan fondsen op

Databricks

In een nieuwe investeringsronde haalt Databricks minimaal 1,5 miljard dollar aan fondsen op. De totale waarde van het bedrijf stijgt hierdoor naar 38 miljard dollar. In een eerder verslag liet Databricks al weten dit jaar toe te willen treden tot de beurs. 

Volgens Bloomberg, draagt vooral Morgan Stanley veel bij aan de investeringronde. Ook laat Bloomberg in zijn verslag weten dat het bedrag dat Databricks ophaalt in deze ronde nog verder kan oplopen. 

De succesvolle investeringsronde laat zien dat investeerders enthousiast zijn over de diensten van Databricks die bedrijven helpen over te stappen naar de cloud. 

Wat doet Databricks?

Databricks werd in 2013 opgericht en is vooral bekend vanwege zijn Unified Data Analytics Platform, dat is gebaseerd op het opensource Apache Spark big data framework. Het softwareplatform van Databricks helpt klanten om hun analyses, data science en data engineering van verschillende bedrijven samen te voegen. 

Bedrijven gebruiken de software van Databricks om informatiepijplijnen te bouwen over meerdere datasilo’s. De software maakt het mogelijk om data vanuit aparte opslaglocaties te analyseren en te gebruiken voor het trainen van artificiële intelligentie en machine learning-modellen. Daarnaast biedt de software samenwerkingsfuncties die de communicatie tussen datawetenschappers en engineers verbetert, zodat ze beter bruikbare AI-modellen kunnen bouwen. 

Het Databricks platform werkt samen met toonaangevende cloud providers, waaronder Google Cloud, Microsoft Azure en Amazon Web Services. 

Volgt Databricks de weg van Snowflake?

De nieuwe investeringen in Databricks komen bovenop de 1 miljard dollar die Databricks afgelopen februari ophaalde. Destijds werd de waarde van het bedrijf nog op 28 miljard geschat. 

Tijdens zijn vorige investeringsronden werd Databricks vergeleken met Snowflake, dat ook een grote som geld ophaalde voordat het naar de beurs stapte. Snowflake en Databricks zijn actief in hetzelfde werkveld. Op het gebied van cloud data warehousing zijn ze directe concurrenten van elkaar. Beide bedrijven kiezen echter voor een andere benadering en lossen twee verschillende problemen op. 

Waar Snowflake vooral een systeem is om data te beheren en query’s te draaien in SQL, gaat Databricks een stap verder op het gebied van analytics. Databricks gebruikt Spark om analytische zoekopdrachten te draaien op semi-structured en schemaless data.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home