Cranium lanceert tool om AI te controleren

Het Amerikaanse AI-bedrijf Cranium lanceert een nieuwe tool die bedrijven moet helpen om hun AI-modellen te monitoren.

Security- en softwarebedrijf Cranium, zelf gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie, lanceert AI Card: een nieuwe tool voor bedrijven om hun AI-modellen te monitoren en controleren.

Niet meer pokeren

AI Card werd ontwikkeld zodat organisaties en bedrijven de betrouwbaarheid van hun AI-modellen kunnen checken, vooral wat betreft security en het volgen van geldende regels. Via de interface kunnen gebruikers de risico’s van alle kunstmatige intelligentie in hun online processen, bekijken en opvolgen.

De tool toont mogelijke dreigingen en kwetsbaarheden en staat real life updates toe van elke provider. Zo kan een bedrijf aparte veiligheidsmaatstaven instellen voor elke leverancier en voor specifieke situaties.

lees ook

AI zorgt voor miljarden extra omzet en jobverlies, volgens nieuw rapport

Troeven

Vooral de legale kant is een belangrijke eigenschap van AI Card. Het systeem volgt niet alleen alle geldende regels en wetten op, maar de tool kijkt ook al naar toekomstige regelgeving, zoals de Europese AI Act die nog steeds in ontwikkeling is. Zo blijven gebruikers steeds up-to-date.

Qua betrouwbaarheid en veiligheid wisselt AI Card automatisch informatie uit met de data die in het platform is ingewerkt. Een proces dat anders veel langer duurt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home