Coupa Software verkocht voor 8 miljard dollar

overname

De private equity-firma Thoma Bravo heeft zijn kerstaankopen vroeg afgerond dit jaar. Met de overname van Copa Software breidt het zijn IT-consortium verder uit.

Coupa Software, een Amerikaanse IT-leverancier software voor het beheer van bedrijfsuitgaven ontwikkelt, kondigt de verkoop aan met een persbericht. Het bedrijf gaat voor 81 dollar per aandeel over de toonbanken, wat de totale verkoopprijs op 8 miljard dollar brengt. De overnemer is de private equity-firma Thoma Bravo.

Wie het nieuws over overnames binnen de IT-sector nauw op de voet volgt, zal de naam Thoma Bravo ongetwijfeld al eens zien passeren. Het investeringsbureau rondde in april de overname van SailPoint af, en het heeft ook een sterke voet binnen bij McAfee, Sophos en Barracuda. Waar eerdere overnames zich dus voornamelijk binnen de securitysector situeerden, koopt Thoma Bravo zich nu ook binnen in de markt van BSM-software.

Buitenkansje

Investeringsfirma’s zoals Thoma Bravo speuren dan ook voortdurend naar buitenkansjes op de markt, en die zijn er dit jaar wel te vinden binnen de IT-industrie. Coupa Software zag de groei flink afnemen dit jaar, wat resulteerde in een dip op de beurs.

Investeerders lagen dan ook op de loer om het bedrijf voor een interessante prijs over te nemen. Finaal haalde Thoma Bravo het van Visma Equity Partners.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home