Cisco durft niet langer te voorspellen wanneer hardwaretekort voorbij is

USC C4200

Netwerkspecialist Cisco rapporteert dat het een backorderlijst ter waarde van 14 miljard dollar niet kan invullen. Eerdere positieve signalen over een verbetering in 2022 worden in de vuilbak gegooid.

In een resultaatgesprek zegt CEO Chuck Robbins dat de situatie binnen de toeleverketen voor Cisco niet slechter noch beter is geworden. “Ik zou niet durven zeggen dat onze tijdlijn er goed uit ziet. Geen idee wanneer de zaken zullen verbeteren.”

CFO Scott Herren pikt daarop in met de melding dat de problemen de komende periode niet zullen verdwijnen. “De druk zal verlagen wanneer vraag en aanbod in balans zijn. Ik denk dat dit gradueel zal gebeuren over de komende kwartalen.”

In een eerder rapport was Cisco nog optimistisch dat in 2022 de toeleverketen zou verbeteren om backlogs te beperken. Daar heeft covid-variant Omicron een stokje voor gestoken. Volgens Robbins werden vele mensen ziek in fabrieken maar ook binnen de logistieke keten, met vele vertragingen tot gevolg.

Cisco zit op een backlog van 14 miljard dollar dat het niet kan leveren. 2 miljard dollar daarvan is puur software, een kritieke groeipoot in de evolutie van hardware naar clouddiensten met abonnementen.

Daar tegenover staan dan weer forse bedragen om zeker te zijn dat ze de componenten krijgen die ze nodig hebben. Het resultaat is een daling van 17 procent jaar-op-jaar in operationele cashflow naar 2,5 miljard dollar.

lees ook

Waarom het chiptekort maar blijft voortduren

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home