Chromebook-gebruikers onderteken PDF’s vanaf volgende week direct in de Gallery-app

Google geeft Chromebook-gebruikers de mogelijkheid om PDF’s onmiddellijk te ondertekenen in de Gallery-app. Opmerkingen toevoegen of tekstgedeeltes markeren in kleur, wordt ook mogelijk.

Vanaf volgende week kan je als Chromebook-gebruiker probleemloos een PDF ondertekenen. Deze vernieuwing en een hoop andere aanpassingen, kondigt Google aan in zijn blog. De Gallery-app krijgt hiervoor van Google een update, waardoor ondertekenen, markeren en reageren simpel verloopt.

Alle Chromebook-gebruikers zullen profiteren van de aanpassing, aangezien Gallery standaard geïnstalleerd staat op de toestellen. Een bijkomende applicatie installeren vanuit de app-winkel om digitaal te ondertekenen, is hierdoor overbodig.

Het oog wil ook wat

Weet wel dat het ondertekenen enkel mogelijk zal zijn door zelf met een digitale pen te ondertekenen. Naam of datum typen in een PDF is niet mogelijk.

lees ook

Hoe verzend en onderteken je documenten in Word of Microsoft Teams?

Op dat vlak hebben applicaties die zich specialiseren wel een streepje voor. De Gallery-app van Google kan je geen gespecialiseerde app noemen, aangezien de app bedoeld is als digitale galerij voor je foto’s. Ben je benieuwd welke gespecialiseerde apps er te vinden zijn voor het digitaal ondertekenen van documenten, bekijk dan ons overzicht hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home